Izjava privatnosti

Ovu web stranicu (u daljnjem tekstu „Web stranica“) omogućuju Bayer d.o.o. Sarajevo, Trg solidarnosti broj 2A, 71000 Sarajevo, Bosna i Hercegovina i Bayer d.o.o., Bravničarjeva ulica 13, 1000 Ljubljana, Slovenija, (u daljnjem tekstu „mi” ili „nas”). Za više informacija o davatelju usluge Web stranice, pogledajte naš impresum.

 

A.            Obrada osobnih podataka

U dijelu koji slijedi želimo Vam dati informacije o načinu na koji postupamo s Vašim osobnim podacima prilikom Vašeg korištenja naše Web stranice. Osim ako nije drugačije navedeno u poglavljima koja slijede, pravna osnova za obradu Vaših osobnih podataka proizlazi iz činjenice da je takva obrada potrebna kako bi Vam bile dostupne funkcionalnosti Web stranice koje ste zatražili.

 

I. Korištenje naše Web stranice

1.         Pristup našoj Web stranici

Kada otvorite našu Web stranicu, Vaš preglednik će prenijeti određene podatke na naš Web poslužitelj. Prijenos podataka se vrši iz tehničkih razloga, kako bismo Vam mogli učiniti dostupnima zatražene informacije. Kako bi Vam olakšali pristup Web stranici, prikupljaju se, pohranjuju na kratko vrijeme i koriste sljedeći podaci:

 

  • IP adresa
  • datum i vrijeme pristupa
  • razlika u vremenskoj zoni u odnosu na srednje vrijeme po Greenwichu (GMT)
  • sadržaj zahtjeva (specifična stranica)

 

  • status pristupa/HTTP status kod
  • količina prenesenih podataka
  • Web stranica koja zahtijeva pristup
  • preglednik, postavke jezika, verzija preglednika, operacijskog sustava i površine

 

Nadalje, kako bismo zaštitili naše legitimne interese, takve podatke na ograničeno vrijeme pohranjujemo kako bismo mogli započeti s praćenjem osobnih podataka u slučaju ili pokušaju neovlaštenog pristupa našim poslužiteljima (članak 6(e) Zakona o zaštiti ličnih podataka, članak 6(1)(f) Opće uredbe o zaštiti podataka).

 

2.         Postavljanje kolačića

a)      Što su kolačići?

Ova Web stranica koristi tzv. „kolačiće“. Kolačići su male tekstualne datoteke pohranjene u memoriji Vašeg uređaja putem Vašeg preglednika. Oni pohranjuju određene informacije (npr. korišteni jezik ili postavke stranice) koje Vaš pretraživač može (ovisno o vijeku trajanja kolačića) ponovno nama prenijeti prilikom Vašeg sljedećeg posjeta našoj Web stranici.

 

b)      Koje kolačiće koristimo?

Razlikujemo dvije kategorije kolačića:  (1) funkcionalne kolačiće, bez kojih bi funkcionalnost naše Web stranice bila smanjena i (2) dodatne kolačiće koji se koriste npr. za analizu Web stranice i u marketinške svrhe. Sljedeća tablica sadrži detaljan opis dodatnih kolačića koje koristimo: 


Funkcionalni kolačići


Izvedbeni kolačići

c)      Podložno Vašoj privoli

Dodatne kolačiće koristimo  samo s Vašom prethodnom privolom (članak 5 Zakona o zaštiti ličnih podataka, članak 6(1)(a) Opće uredbe o zaštiti podataka). Pri Vašem prvom posjetu našoj Web stranici, pojavit će se obavijest koja će od Vas zatražiti privolu za postavljanje dodatnih kolačića. U slučaju da ste dali Vašu privolu, smještamo kolačić na Vaše računalo, a oglas se neće više pojavljivati dok je kolačić aktiviran.  Nakon isteka vijeka trajanja kolačića, ili ako kolačić aktivno izbrišete, oglas će se ponovno pojaviti prilikom Vašeg sljedećeg posjeta našoj Web stranici, te će se ponovno pojaviti poziv na davanje privole.

 

d)      Kako spriječiti postavljanje kolačića

Naravno, našu Web stranicu možete koristiti i bez postavljanja kolačića. U bilo kojem trenutku možete u Vašem pregledniku  podesiti ili u potpunosti deaktivirati korištenje kolačića. Međutim, to može dovesti do ograničene funkcionalnosti ili negativno utjecati na pristupačnost naše Web stranice. Možete u bilo kojem trenutku odustati od postavljanja dodatnih kolačića koristeći odgovarajući opciju za primjedbe navedenu u gornjoj tablici.

 

3.         Analiza Web stranice

Na našoj Web stranici koristimo Google Analytics, uslugu Web analize tvrtke Google Inc., 1600 Amphitheatre Parkway, Mountain View, CA 94043, Sjedinjene Američke Države („Google“). 

Google u naše ime analizira Vaše korištenje naše Web stranice. U tu svrhu koristimo kolačiće koji su detaljnije opisani u gornjoj tablici. Informacije koje Google prikupi vezane uz Vaše korištenje naše Web stranice (npr. polazni URL, naše stranice koje ste posjetili, preglednik koji ste koristili, Vaše postavke jezika, Vaš operacijski sustav, razlučivost Vašeg prikaza) prenose se na Googleov poslužitelj u SAD-u, gdje se pohranjuju i analiziraju. Nama se stavlja na raspolaganje rezultat u anonimnom obliku.   Podaci o Vašem korištenju pritom nisu povezani s Vašom punom IP adresom. Na našoj smo Web stranici aktivirali od Googlea ponuđenu funkciju IP anonimizacije, tako da se zadnjih 8 brojaka (tip Ipv4) odnosno zadnjih 80 brojaka (tip Ipv6) Vaše IP adrese briše. Nadalje, Google je certificiran pod EU-SAD Štitom privatnosti, koji osigurava da se na obradu podataka od strane Googlea u Americi primjenjuje odgovarajuća razina zaštite podataka.

Vašu privolu za Web analizu možete povući u bilo kojem trenutku, tako što ćete preuzeti i instalirati dostupni Googleov dodatak za preglednik ili možete urediti Vaše privole u gornjoj tablici, pri čemu se umeće opt-out kolačić.  Obje mogućnosti sprječavaju Web analizu tako dugo dok koristite pretraživač na kojem je instaliran dodatak i dok ne izbrišete opt-out kolačić.

Više informacija o Google Analyticsu dostupno je u  Uvjetima korištenja Google Analyticsa, u  Smjernicama za zaštitu privatnosti podataka Google Analyticsa i u Googleovoj Izjavi o privatnosti.

 

4.         Online bihevioralni marketing

Ova Web stranica koristi DoubleClick, tzv. ciljanu marketinšku uslugu tvrtke Google Inc., 1600 Amphitheatre Parkway, Mountain View, CA 94043, Sjedinjene Američke Države („Google“).

Google će analizirati Vaše korištenje ove Web stranice. U tu svrhu koristimo kolačiće koji su detaljnije opisani u gornjoj tablici. Informacije koje Google prikupi vezane uz Vaše korištenje naše Web stranice (npr. polazni URL, naše stranice koje ste posjetili, preglednik koji ste koristili, Vaše postavke jezika, Vaš operacijski sustav, razlučivost Vašeg prikaza) prenose se na Googleov poslužitelj u SAD-u, gdje se pohranjuju i analiziraju. Zajedno s našim partnerom Googleom upotrijebit ćemo ove podatke kako bismo što bolje prilagodili naše oglase Vama i Vašim interesima, ograničili broj prikazivanja istog oglasa, ocijenili uspješnost promotivnih kampanja i bolje razumjeli ponašanje posjetitelja nakon što pogledali određeni oglas.  Kada posjetite drugu Web stranicu tzv. „Google Display mreže“, pojavljuju se skočni prozori prilagođeni Vašim interesima na temelju prikupljenih podataka na našoj Web stranici.

U bilo kojem trenutku možete povući Vašu privolu za ovakav tip analize podataka vezanih uz Vaše korištenje ove Web stranice upravljanjem Vašim privolama u gornjoj tablici , u tom slučaju bit će postavljen opt-out kolačić, ili preuzimanjem i instaliranjem Googlevog dodatka za preglednik kojeg nudi Google. I jedna i druga opcija će spriječiti korištenje Web analize pod uvjetom da koristite preglednik na kojem ste instalirali dodatak i da ne brišete opt-out kolačić.

Više informacija o Google DoubleClicku možete pronaći na Googleove Smjernice za zaštitu privatnosti podataka za oglašavanje.

  

5.         Informacije o nuspojavama i pritužbama vezanim uz kvalitetu

Ova Web stranica nije namijenjena ili dizajnirana za priopćenja u svezi s nuspojavama, izostankom terapijskog učinka, pogreškama u liječenju, proizvodima sa sivog tržišta/krivotvorenih lijekova, pogrešne upotrebe ili upotrebe lijeka izvan odobrenih indikacija, pritužbi vezanih uz kvalitetu i/ili druge probleme koji su vezani uz sigurnost ili kvalitetu Bayerovih proizvoda.

Ukoliko želite prijaviti neželjeni događaj/neželjenu reakciju na lijek ili sumnju na neispravnost u kvaliteti lijeka, molimo Vas kontaktirajte Vašeg zdravstvenog radnika (ljekara ili farmaceuta), Agenciju za lijekove i medicinska sredstva ili isto možete prijaviti našem odjelu za farmakovigilancuna e-mail:

•          Mob: +387 61 173 544

•          e-mail: pharmacovigilance.bosnia@bayer.com

Ako nam ipak prijavite neželjene nuspojave ili druge probleme vezane uz sigurnost ili kvalitetu Bayerovih proizvoda, bit ćemo zakonski obvezani obraditi Vašu prijavu i možda ćemo Vas morati kontaktirati u svrhu razjašnjenja. Slijedom toga, možda ćemo morati obavijestiti nadležna regulatorna tijela o problemima koje ste prijavili. U ovom kontekstu, Vaše informacije bit će proslijeđene u pseudonimiziranom obliku, tj. neće biti proslijeđene informacije u kojima je izričito naveden Vaš identitet. Možda ćemo morati proslijediti ove pseudonimizirane obavijesti kompanijama unutar naše grupe i  ugovornim partnerima, koji su također obavezni obavijestiti svoja odgovarajuća nadležna regulatorna tijela.

 

II.                 Prijenos podataka za potrebe obrade od strane izvođača radova

Za obradu vaših podataka, u određenoj mjeri ćemo koristiti usluge specijaliziranih izvođača radova. Pažljivo biramo pružatelje ove vrste usluge i redovno pratimo njihov rad. Shodno dogovorenim namjerama obrade podataka, vaši lični podaci će biti obrađivani isključivo po našem nalogu i u skladu sa strogim uputama.

 

III.               Prijenos podataka trećim stranama

Vaše podatke namjeravamo dijeliti sa sljedećim trećim stranama u sljedeće svrhe:

 

 

Treća strana

Obim i svrha prijenosa

Pravni osnov

Bayer AG i njegove podružnice

Neograničeno u svrhe statističke obrade, segmentacije kupaca i direktnog marketinga usluga, proizvoda i drugih aktivnosti kompanije Bayer AG i njenih podružnih kompanija.

Glavni sporazum o dijeljenju podataka (Master Data Sharing Agreement)

 

B.            Informacije vezane uz Vaša prava

U skladu s primjenjivim propisima o zaštiti privatnosti podataka pripadaju Vam sljedeća prava:

  • Pravo na informacije o Vašim osobnim podacima koje smo pohranili; 
  • Pravo na traženje ispravka, brisanje ili ograničavanje obrade Vaših osobnih podataka;
  • Pravo na prigovor na obradu podataka za razloge iz našeg vlastitog legitimnog interesa, javnog interesa, ili profiliranja, osim ako ne možemo dokazati da postoje uvjerljivi, opravdani razlozi koji nadilaze Vaše interese, prava i slobodu, ili da se takva obrada provodi u svrhu potvrde, primjene ili obrane pravnih zahtjeva;
  • Pravo na prijenos podataka; 
  • Pravo na podnošenje žalbe tijelu koje je nadležno za zaštitu podataka; 
  • Možete u bilo kojem trenutku s budućim učinkom opozvati Vašu privolu vezanu uz prikupljanje, obradu i korištenje Vaših osobnih podataka.  Za daljnje informacije pogledajte poglavlja iznad koja opisuju obradu podataka na temelju Vaše privole.

Ako želite iskoristiti Vaša prava, obratite se Vašim zahtjevom kontaktu navedenom ispod. (à C.).

 

C.             Kontakt

Za sva pitanja vezana uz privatnost podataka se obratite osobi odgovornoj za zaštitu podataka na adresi:

Osoba odgovorna za zaštitu osobnih podataka
Bayer d.o.o.
Bravničarjeva ulica 13
1000 Ljubljana

E-mail: lpc.si@bayer.com

 

D.            Ažuriranje izjave o privatnosti

Periodično možemo ažurirati našu izjavu o privatnosti. Ažuriranja naše izjave o privatnosti bit će objavljena na našoj Web stranici. Sve dopune stupaju na snagu u trenutku njihove objave na našoj Web stranici. Stoga, savjetujemo Vam da redovito posjećujte stranicu kako biste bili obaviješteni o mogućim ažuriranjima.

Zadnje ažurirano: 3.12.2018 + L.BA.MKT.12.2018.0907

Natrag na vrh